Domare weblogo
Zorg header
WOON- EN LEEFAUTOMATISERING VOOR ZORGINSTELLINGEN, WOONVORMEN EN WONINGEN

ZORG

INDIVIDUELE OPLOSSINGEN

Woon- en leefautomatisering is voor veel mensen met een beperking, ernstige ziekte of aandoening een voorwaarde om in welke vorm dan ook zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. Uiteraard zijn er standaard oplossingen voor standaard problemen. Echter, de praktijk wijst uit dat elke woonsituatie in combinatie met diegene die zorg behoeft vraagt om klantspecifieke oplossingen.

 

Daarom biedt Domare maatwerk. Wij bieden flexibele, passende oplossingen voor korte of langere periode. Om dat optimaal te realiseren bieden wij al graag ondersteuning in het voortraject. Zo worden wij in staat gesteld mee te denken en onze expertise in te zetten om tot de meest klantgerichte oplossing te komen, niet alleen op technisch gebied maar ook rekening houdend met de financiële aspecten. Zo zullen wij zo mogelijk bestaande apparaten of toepassingen integreren in de nieuwe, gewenste situatie.

 

WOONVORMEN EN ZORGINSTELLINGEN

Woonvormen en zorginstellingen realiseren veelal een basis van collectieve woon- en leefautomatiseringen. Denk hierbij aan een alarm/hulpsysteem, automatische deuropeners en toegangscontrole. Daarnaast kan het zijn dat er voor personen of specifieke kamers/afdelingen extra voorzieningen noodzakelijk zijn, zoals op afstand bedienbare A/V apparatuur, klimaatbeheersing etc.

Domare biedt ook automatiseringsoplossingen voor algemeen beheer van bijvoorbeeld verlichting, verwarming en zonwering.

 

Domare heeft op elk probleem in de woon-en leefautomatisering een antwoord. Onze eigen technische afdeling is creatief en innovatief. Wij zorgen voor betaalbare, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen, waarbij wij ondersteuning blijven bieden, ook na de installatie.

 

Voor de uitvoering van projecten werken wij zonodig samen met gerenommeerde contractpartners, welke met de zorgverzekeraars zorgcontracten hebben gesloten.

 

Enkele highlights:


Omgevingsbesturing

Met omgevingsbesturing (ook: Domotica of huisautomatisering) kunnen mensen met een functionele beperking huishoudelijke apparaten elektronisch bedienen. Door middel van een 1 functieschakelaar zijn bijvoorbeeld het openen en sluiten van deuren en gordijnen, bediening van lampen, tv en radio en het op afstand bedienen van een telefoontoestel mogelijk.

 

Domare legt een koppeling tussen moderne domotica-techniek en besturingsmogelijkheden voor mensen met een functionele beperking. Wij doen dit door eigen producten, zoals de Dimo toe te passen.

 

klik hier voor meer info

 


Langer Thuis Wonen

In de huidige maatschappij zien we de ontwikkeling dat ouderen langer thuis moeten/willen wonen. Zorg in een verzorgingshuis is kostbaar, dus moeten er voorzieningen getroffen worden dat het mogelijk is om langer thuis te kunnen (blijven) wonen.

Domare heeft voor deze ontwikkeling een oplossing bedacht in de vorm van: E-life

 

E-life maakt het mogelijk om in huis diverse apparatuur te besturen, zoals verlichting, zonwering, gordijnen en A/V apparatuur. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om eenvoudig te communiceren met familie, bekenden en mantelzorgers.

Zo is het o.a. mogelijk om korte berichten te versturen en ontvangen, afspraken in een agenda te plaatsen en herinneringen in te stellen.

De communicatie verloopt via een app welke door zowel mantelzorgers, familie en oudere gebruikt wordt.

Dit zorgt voor een laagdrempelige oplossing voor allerdaagse bezigheden en verplichtingen.

 

 


Automatische Deuropener

dorma deuropener

Steeds vaker worden deuren voorzien van een automatische deuropener, voor toegankelijkheid van minder validen of voor optimaal gebruiksgemak.

De door Domare gebruikte deurautomaten zijn van de beste kwaliteit, geruisloos en veilig in het gebruik. Deze kunnen voorzien worden van allerlei soorten bedieningen, denk hierbij aan drukknoppen, bewegingsmelders, afstandbedieningen en domotica.
Domare heeft ruime ervaring in het plaatsen en onderhouden van automatische deuropeners en kan u voorzien van deskundig advies.

 

Wilt u een vrijblijvend advies, vul dan het contactformulier in.