Domare weblogo
REFERENTIES EN PROJECTEN
REFERENTIES EN PROJECTEN

REFERENTIES

 


Opdrachtgever: Helvar Lighting Controls BV

Project: Luchtverkeersleiding Schiphol

Luchtverkeersleiding Schiphol

Aan de verlichting in de ruimtes van de luchtverkeersleiders van de luchtverkeersleiding (LVNL) op Schiphol worden zeer hoge eisen gesteld. Helvar Lighting Controls heeft opdracht gekregen om de complete lichtsturing te vervangen in de ruimtes van de luchtverkeersleiders.

 

Om aan deze eisen te kunnen voldoen heeft Helvar Lighting Controls Domare ingeschakeld om een oplossing te creëeren waarbij de technische dienst een voorinstelling kan doen voor de verschillende lichtlijnen. 

 

Deze voorinstelling is noodzakelijk omdat het plafond in de ruimtes golvend is, waarbij de armaturen soms hoger, en soms lager zijn gemonteerd. De lichtsterkte wisselt dus afhankelijk van de montage van het armatuur.

 

Om er nu voor te zorgen dat de gebruiker een egaal lichtbeeld krijgt op zijn werkplek dient de voorinstelling in acht te worden genomen bij het regelen van de totale lichtsterkte. Bovenstaande oplossing is naar tevredenheid opgeleverd in 3 touchscreens.

 


Opdrachtgever: Helvar Lighting Controls BV

Project: Nieuwbouw Hilton hotel Schiphol

In het nieuw gebouwde Hilton hotel heeft Helvar Lighting Controls een lichtmanagementsysteem geleverd. Het lichtmanagementsysteem omvat een complete DALI sturing van 26 routers (3328 DALI adressen), 34 touchscreens, DMX sturingen, ruim 100 sensoren, een koppeling met het gebouwbeheersysteem en overige relais sturingen.

 

Doordat Helvar Lighting Controls ook de touchscreens in de vergaderzalen heeft geleverd moest ook het multiroom audio systeem en diverse projectoren worden bestuurd met het touchscreen.

 

Domare heeft opdracht gekregen van Helvar Lighting Controls om een driver (voor iRidium Mobile) te schrijven voor het mulitroom audiosysteem en de projectoren. 

Na de eerste tests in december 2014 is de oplevering gestart in juli 2015. De definitieve configuratie van de drivers en de visualisatie is in samenwerking met Helvar Lighting Controls gerealiseerd en opgeleverd op meer dan 30 touchscreens.

 


DIMO Demonstratiefilm

Donderdag, 3 september 2015

 

Demofilm met Hans Krikke (Dimo Demonstratiefilm, nieuwe versie)